THE DICKEY

An adaptive reuse project located along Dekalb Avenue near downtown Atlanta, The Dickey is a complete transformation of an existing building into boutique retail and office suites, plus a restaurant shell.  We approached the project as an exercise in editing, with surgically carved new openings into the building to create a more engaging public space.  New storefronts were pulled back from the face of the building to provide a broader separation from the parking lot.  An ipe-clad public plaza was formed by removing portions of the existing roof, and is directly connected to a coffee kiosk inside.  The ipe flows seamlessly to the front of the existing building, providing a larger elevated porch.  New exterior walls created by the public plaza were clad in aluminum siding, contrasting with the existing white painted brick.